Συνήθως ο κόσμος των ενηλίκων διακατέχεται από πολλές αγκυλώσεις και άκριτες παραδοχές, ενώ αντίστοιχα ο υπό διαμόρφωση παιδικός αναζητώντας τα γιατί αυτού του κόσμου είναι περισσότερο ζωντανός κι εξελισσόμενος.
Το παιδί ζητά απαντήσεις, δημιουργεί ανατροπές και κινεί τις μεταβάσεις. Θέτει ερωτήματα για το άκαμπτο των κοινωνικών ρόλων, την λειτουργία των σχέσεων στην οικογένεια και κατά κάποιο τρόπο σε ολόκληρη την κοινωνία.
Τα παιδιά μας διδάσκουν με έναν μη διδακτικό τρόπο, μέσα από την απαίτηση να μάθουν και κυρίως να νιώσουν ασφαλή και μας καλούν να χτίσουμε μια κοινωνία όπως χτίζεται ένα παιχνίδι, με όρους, κανόνες, στρατηγική, έμπνευση, ρόλους, κόπο, ειλικρίνεια, ουσία, τύχη, κλπ, με στόχο το «γέλιο», δηλαδή την αρμονική συμβίωση και την χαρά.
Πως θα στεκόταν το «παιδί» μέσα σας απέναντι στα μεγάλα και μικρά ερωτηματικά της ζωής σας, τόσο σε ενδοψυχικό όσο και σε διαπροσωπικό επίπεδο. Τι θα σας έλεγε για την ρευστότητα ή μη της προσωπικής σας ταυτότητας, το μοτίβο αλληλεπίδρασης στις έμφυλες, στις διαγενεακές, στις φιλικές, στις εργασιακές σχέσεις, κ.ο.κ.
Σταθείτε απέναντι στο εσωτερικό σας παιδί κάνοντας έναν διάλογο μαζί του για όλα τα σημαντικά προσωπικά σας ζητήματα.
Είστε πάτσι με τον πυρήνα σας (το εσωτερικό σας παιδί), πραγματώσατε όλα όσα εκείνο ονειρεύτηκε, προσπαθείτε να πραγματώσετε όσα ακόμη απομένουν;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου